Tarinamme

Raisa Mäkäräinen

VAICUTE-voiteiden kehittäjä Raisa Mäkäräinen tässä hei.

VAICUTE on luonnontuotevoidesarja, jonka ensimmäinen voide on tarkoitettu naisten häpyalueen kuivuuteen. Voiteiden raaka-aineet ovat 100-prosenttisesti luonnosta peräisin ja niitä valmistaa Raisan Terveyspirtti.

Pääarvomme ovat:

1. Tutkittu tieto ja asiantuntijuus alallamme

2. Puhtaus ja kotimaisuus tuotteissamme

3. Hyvinvointi ja ekologisuus käsi kädessä kulkien

Haluan kertoa teille, miten Vaicute Natural Cosmetics sai alkunsa ja miten me voimme työllämme parantaa Sinun elämäsi laatua. Toteuttaen samalla näitä arvolupauksia.

Työterveyslääkärinä olen havainnut potilaideni lisääntyneen kiinnostuksen luonnontuotteisiin. Omakohtaiset kokemukseni vaihdevuosi-iästä antoivat idean häpyalueen limakalvoja kosteuttavaan voiteeseen ja päätin opiskella luonnontuotejalostajaksi. Näin syntyi Raisan Terveyspirtin ensimmäinen VAICUTE-voide eli Kosteuttava voide häpyalueen limakalvoille, joka on tekijänsä tavoin aidosti kainuulaista tekoa. 

Voide sisältää kosteuttavia ja suojaavia raaka-aineita, jotka ovat kaikki luonnonkosmetiikassa hyväksyttyjä ja vegaanisia. Pääraaka-aineina ovat suomalainen puna-apila ja korkealaatuiset soluja suojaavat tyrnimarja-, oliivi- ja vehnänalkioöljyt sekä E-vitamiini. Kasviperäinen maitohappo laskee limakalvoston pH:ta lisäten kosteuttavaa vaikutusta.

Pyrimme tuotteidemme valmistuksessa mahdollisimman pieneen hiilijalanjälkeen, minkä vuoksi hankimme raaka-aineemme mahdollisimman paljon lähituotantona. Häpyalueen limakalvoja kosteuttavan voiteen pääraaka-aine puna-apila tulee Satakunnasta ja Kainuusta Jormualta, jonne on Kajaanin tuotantopisteeltämme noin 10 kilometrin matka. Seuraamme myös jatkuvasti potentiaalisia ekologisempia vaihtoehtoja esimerkiksi pakkausmateriaalien suhteen. Ihmisten auttaminen ja luonnosta huolehtiminen eivät missään nimessä poissulje toisiaan.

Haluamme myös tuottaa työpaikkoja ja hyvinvointia Suomeen ja tuotteellamme onkin suomalaisen työn arvokkain merkki: Avainlippu. Tuotantoketjustamme on kotimaista tekoa yli 90 prosenttia.

VAICUTE-tiimi työssä.

Suunnittelemme jatkuvasti uusia voiteita ja aivan kuten tässä ensimmäisessä, valikoituvat tulevienkin tuotteiden raaka-aineet ensisijaisesti niiden vaikutusmekanismien perusteella. Varsinaisen tuotekehityksen rinnalla teemme  tutkimusta voiteistamme, koska haluamme tarjota tuotteidemme käyttäjille mahdollisimman hyödyllisiä ja turvallisia käyttökokemuksia. Tutkimuksia tehdään niin testiryhmien kuin yliopistoyhteistyön avulla.

Lisää tutkimustyöstä ja tulevista tuotteistamme voit lukea SivuVAICUTE-blogistamme. Voit myös liittyä VAICUTE-yhteisöömme (CUTE-group) tilaamalla kuukausittaisen uutiskirjeemme, jolloin pysyt varmasti mukana vaicuttavassa työssämme. 

Toivottavasti tuotteistamme on sinulle paljon apua. Halutessasi voit laittaa minulle palautetta tai kysymyksiä sähköpostilla osoitteeseen raisa@vaicute.fi.

Vaicuttavin terveisin,

Raisa Mäkäräinen,

Työterveyslääkäri & Luonnontuotejalostaja

VAICUTE-tiimi kahvitauolla.